Kešu ořechy s parmezánem a Fleur de Sel BIO 180g

Značka: NATU

Milujeme oříšky na slano a tak jsme spojili africké kešu s prémiovým italským sýrem Parmigiano reggiano. Výsledkem je originální snack, který skvěle ladí k vínu

Dostupnost K odeslání do 3-4 pracovních dní
189 Kč / ks
Kešu ořechy s parmezánem a Fleur de Sel BIO 180g
Značka: NATU

Ze vzdálenpadní Afriky jsou díky svému africkému původu krásně nasládlé a mají světlejší bavu.

Kešu ořechy s parmezánem

Ze vzdálené Afriky jsme dovezli kešu oříšky barvy slonové kosti. Byly vypěstovány farmáři v Burkině Faso v režimu ekologického zemědělství, tedy bez použití hnojiv a pesticidů. Doma jsme je na sucho opražili, posypali italským sýrem Parmigiano reggiano a na závěr přidali špetku soli. Vychutnejte si naplno slaný snack připravený z opravdových surovin bez zbytečností. Uvidíte, že se po nich rychle zapráší.

TIP: Zobání na slano, které si užijete ve společnosti přátel nebo jen ve dvou při sledování filmu.

Co možná nevíte o kešu oříšcích:

Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě. Mezi největší světové producenty kešu oříšků patří Indie, Vietnam a africké Pobřeží slonoviny. Jednotlivé regiony se liší nejen podmínkami pro pěstování, ale také odrůdami ledvinovníku a jejich kultivací. Kešu z různých zemí chutnají jinak, přestože nesou stejné označení. Zatímco indické kešu mají sladkou chuť s jemným nádechem kyselosti a bohaté kořeněné aroma, kešu ze Západní Afriky jsou díky svému africkému původu krásně nasládlé a mají světlejší barvu.

Složení

92 % kešu(Burkina Faso), 4,8 % sýr Parmigiano reggiano (kravské mléko, sůl, živočišné syřidlo), cizrnová mouka (Francie), sůl. BIO, BIO a Fair trade. Může obsahovat stopy arašídů, sóji a sezamu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechy
Hmotnost: 0.7 kg